22 inschrijvingen voor Zilveren Rank 2013

Tweeëntwintig personen en instellingen uit de Kempen doen een gooi naar de Zilveren Rank, de stimuleringsprijs van de Stichting Kiemkracht die vorig jaar in het leven werd geroepen en nu voor de tweede keer wordt uitgereikt. Het aantal aanmeldingen is vergelijkbaar met vorig jaar; toen waren het er 25. Aan de prijs, een zilveren beeldje in de vorm van een wijnrank, is een geldbedrag van vijfduizend euro verbonden. Stichting Kiemkracht wil met de Zilveren Rank personen of instellingen belonen die zich op bijzondere wijze inzetten voor kinderen / jongeren in de Kempen.

Momenteel beraadt het bestuur van Kiemkracht zich over de vraag wie van de kandidaten tot winnaar wordt uitgeroepen. Deze winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Bladel op vrijdag 11 oktober. De kans bestaat dat dan ook, net als vorig jaar, twee aanmoedigingsprijzen van duizend euro worden uitgereikt.

Huub Janssen, bestuurslid van Kiemkracht, is blij dat opnieuw zo veel Kempische organisaties de stichting hebben weten te vinden om hun ‘jeugdactiviteiten’ onder de aandacht te brengen. “Dat betekent dat we er vorig jaar in geslaagd zijn Kiemkracht op de kaart te zetten en zo deuren te openen voor personen en organisaties die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.” Net als vorige keer zijn de aanmeldingen afkomstig uit alle hoeken van de Kempen. Janssen: “Bovendien bestrijken ze de meest uiteenlopende disciplines, van muziek tot erfgoed, en van sport tot welzijn. Dat maakt zo’n prijs extra interessant.”

Vorig jaar ging de Zilveren Rank naar Kies Kempische Bedrijven (KKB), een project dat bij leerlingen uit de Kempen de belangstelling voor technische studies wil vergroten en de positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren van jongeren met een technische opleiding.