5 oktober 2018: uitreiking Zilveren Rank

Naast hoofdprijs van € 5.000 ook twee aanmoedigingsprijzen van € 1.000

Bekendmaking winnaar Zilveren Rank 2018

Welke persoon, vereniging of instelling uit de Kempen mag binnenkort vijfduizend euro bijschrijven op zijn bankrekening? Op vrijdag 5 oktober wordt dat duidelijk. Op die dag wordt in de Bibliotheek Bladel de winnaar van de Zilveren Rank bekendgemaakt, de stimuleringsprijs van de Stichting Kiemkracht. Naast het genoemde geldbedrag bestaat de prijs uit een zilveren beeldje van de Bladelse goudsmid Anja Krekels-Stevens.

In elk geval betreft de winnaar een persoon of organisatie die zich inzet voor jongeren in de Kempen. Dat immers is de achterliggende drijfveer voor de uitreiking van de Zilveren Rank: een beloning bieden aan wie in Bergeijk, Bladel, Eersel of Reusel-De Mierden activiteiten ontwikkelt die de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren bevorderen.
Er zijn 34 kandidaten die kans maken op de ‘eindoverwinning’, want dat is het aantal inzendingen dat afgelopen voorjaar bij de Stichting Kiemkracht binnenkwam. Een jury heeft de inzendingen beoordeeld en op grond van diverse criteria vastgesteld wie het predicaat ‘Winnaar Zilveren Rank 2018’ krijgt toebedeeld.
Daarnaast heeft de jury gekeken of bij de overgebleven kandidaten personen of groepen waren die met hun activiteiten opmerkelijk boven het maaiveld uitstaken en om die reden eveneens in het zonnetje gezet mogen worden. Dat bleek het geval. Twee inzenders zetten zich zodanig in voor jongeren in de Kempen dat hun werk een extra stimulans verdient. Deze twee worden beloond met een aanmoedigingsprijs van duizend euro.

Prijsuitreiking Zilveren Rank 2014
Simply Folk – Patrick Panjoel en Tim Maas – verzorgen de muzikale omlijsting van de Zilveren Rank uitreiking.

De uitreiking van de prijzen op 5 oktober is onderdeel van een feestelijk programma dat voor iedereen toegankelijk is en dat om 18.00 uur van start gaat met een ontvangst met een drankje. Om 18.30 uur begint het officiële gedeelte. De presentatie daarvan is in handen van Harrie Rooijackers en de muziek wordt verzorgd door het duo Simply Folk.
Belangstellenden die de prijsuitreiking willen bijwonen, zijn van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Uotnodiging Zilveren Rank 2018
Download de uitnodiging

Voor meer informatie kunt u terecht bij Tieneke van der Waerden (bestuurslid Kiemkracht), tel. 06-10223765