Aanmelding Zilveren Rank-kandidaten 2015 verlengd

Het aanmelden van kandidaten voor de Zilveren Rank is met een paar weken verlengd. Aanmelden kan nu tot 1 juli 2015. Het bestuur van Stichting Kiemkracht – de organisatie die de jaarlijkse stimuleringsprijs voor jongerenactiviteiten uitreikt – heeft tot de verruimde inschrijving besloten om meer personen en instellingen in de Kempen kans te laten maken op het geldbedrag van vijfduizend euro dat aan de prijs verbonden is.

Met de Zilveren Rank wil Stichting Kiemkracht de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren vergroten. De prijs is bestemd voor personen of instellingen die aansprekende activiteiten aanbieden aan Kempische jongeren tot ongeveer 25 jaar. Het kan gaan om activiteiten op het gebied van cultuur en maatschappij, onderwijs en arbeidsmarkt, natuur en milieu of wetenschap en techniek. Op 9 oktober 2015 wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt in de Bibliotheek Bladel.

Vorig jaar ging de prijs naar de Kempen Specials, een regionale vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor ontspanningsactiviteiten voor kinderen met autisme. In 2013 won Speelbos Bladel de prijs voor het inrichten van een openbare speelplek die kinderen in contact brengt met de natuur en met elkaar. De eerste Zilveren Rank (2012) ging naar Kies Kempische Bedrijven (KKB), een project dat jongeren wil interesseren voor technische beroepen.

Uit de kandidaten die worden aangereikt, kiest het bestuur van Stichting Kiemkracht de winnaar van de Zilveren Rank. Iedereen kan kandidaten aanleveren. Dat kan rechtstreeks via de website www.stichtingkiemkracht.nl. Ook is het mogelijk een aanmeldingsformulier aan te vragen bij het secretariaat van de Stichting Kiemkracht, tel. 06-10223765.

Op de website staan ook de voorwaarden waaraan een inzending moet voldoen.