Directeur Bijzonder Jeugdwerk Brabant reikt Zilveren Rank uit

Naast hoofdprijs van € 5.000 ook een aanmoedigingsprijs van € 1.000

In de Openbare Bibliotheek aan de Markt 4 in Bladel wordt op vrijdag 10 oktober om 18.30 uur de Zilveren Rank uitgereikt, een zilveren beeldje in de vorm van een wijnrank. Aan de prijs, die wordt toegekend door Stichting Kiemkracht, is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro. De hoofdprijs wordt uitgereikt door Jeanny van den Berg, directeur van Bijzonder Jeugdwerk Brabant (BJB).

Met de Zilveren Rank wil Stichting Kiemkracht steun geven aan personen en instellingen die op bijzondere wijze bijdragen aan de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen. Afgelopen voorjaar riep de stichting inwoners op kandidaten aan te dragen voor de Zilveren Rank. Dat leverde 18 inzendingen op, afkomstig uit de hele Kempen.

In hun rol van jury hebben bestuursleden van Stichting Kiemkracht inmiddels vastgesteld wie de Zilveren Rank 2014 krijgt toegekend. Daarnaast besloten ze om, net als bij de twee eerdere edities van de Zilveren Rank, tevens een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro toe te kennen. De twee prijzen worden op 10 oktober overhandigd. Jeanny van den Berg, directeur van het BJB in Deurne, neemt de uitreiking van de hoofdprijs voor haar rekening. In een korte toespraak zal zij ingaan op hulpverlening aan jongeren, een ondersteuning die vandaag de dag in een moeilijk vaarwater is beland, maar die nog steeds hard nodig is.

Vorig jaar werd de Zilveren Rank gewonnen door Speelbos Bladel, een stichting die kinderen een natuurlijke spelomgeving aanbiedt. In 2012 was de prijs voor Kies Kempische Bedrijven, een project dat jongeren wil interesseren voor technische beroepen.

Programma

Het programma van 10 oktober in de Openbare Bibliotheek Bladel begint om 18.00 uur met een ontvangst met een drankje. Onderwijl is muziek te horen van het duo Simply Folk dat bestaat uit Tim Maas (gitaar) en Patrick Panjoel (zang) en dat Ierse ballads ten gehore brengt. Huub Janssen, lid van het bestuur van de stichting Kiemkracht, geeft vervolgens een toelichting op de toekenning van de aanmoedigingsprijs. Ook zal hij deze prijs uitreiken. Na een korte pauze met muziek van Simply Folk, volgt de uitreiking van de Zilveren Rank door Jeanny van den Berg. Het programma wordt feestelijk afgesloten met muziek en een lekker hapje.

Belangstellenden die de prijsuitreiking willen bijwonen, zijn van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.