Inschrijving Zilveren Rank 2020 is geopend!

De inschrijving voor de Zilveren Rank 2020 is geopend! Je hebt tot 1 juli om een persoon, vereniging, instelling of misschien wel jezelf te nomineren voor deze mooie prijs en het geweldige geldbedrag van € 5000,-! Lees hieronder het hele persbericht of ga meteen naar het aanmeldformulier.

 

P E R S B E R I C H T

Tot 1 juli kunnen kandidaten worden voorgedragen

Inschrijving Zilveren Rank van start

 

Een pluim op de hoed voor wie zich inzet voor jongeren in de Kempen. Dat is het idee van de Zilveren Rank, de stimuleringsprijs die elk jaar wordt uitgereikt door de Stichting Kiemkracht. Het betreft een forse pluim: wie door de jury als winnaar wordt aangewezen, krijgt 5.000 euro bijgeschreven op zijn rekeningnummer. Ook ontvangt hij een fraai zilveren beeldje en een mooie oorkonde. Naast deze hoofdprijs kent de jury bijna elk jaar één of twee aanmoedigingsprijzen van 1.000 euro toe. Beloningen al met al die zoden aan de dijk zetten – jongeren in de Kempen zijn er zeer mee geholpen. Ben jij zelf iemand die op een stimulerende manier met jongeren bezig is? Of ken jij een persoon of vereniging die dat doet? Laat dan deze kans niet liggen. Meld jezelf of die ander aan als kandidaat. Dat kan tot 1 juli 2020.

 

Komend najaar, op vrijdag 2 oktober, wordt de Zilveren Rank voor de achtste keer uitgereikt. Het evenement is daarmee een bekende traditie geworden. Jongerenorganisaties in de regio weten dat hier kansen liggen om hun activiteiten te verbreden of te verdiepen. In deze traditie heeft de organiserende Stichting Kiemkracht dit jaar een wijziging aangebracht. De prijsuitreiking, in het verleden altijd in de Bibliotheek Bladel, vindt voortaan plaats in het dorp waar de winnaar van het afgelopen jaar vandaan komt. Dit jaar wordt dat De Rietstek in Riethoven, omdat de Zilveren Rank in 2019 werd gewonnen door De Bende van Riethoven, een jongerencollectief dat de dorpsjeugd van Riethoven meer kansen wil bieden voor een zinvolle vrijetijdsbesteding.

 

De activiteiten van kandidaten die voor de Zilveren Rank worden aangemeld, moeten bestemd zijn voor kinderen/jongeren uit de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel of Reusel-De Mierden. Het type activiteiten speelt daarbij geen rol. Dat kan van alles zijn: cultuur en sport, onderwijs en arbeidsmarkt, natuur en milieu of wetenschap en techniek.

 

Met haar jaarlijkse  ‘prijzenregen’ heeft de Stichting Kiemkracht in de voorbije jaren al tientallen Kempische jongerenorganisatie in het zadel geholpen. We noemen er enkele: Click Sport Piramide (Bladel), Podium 10 (Bladel), Nacht voor Oranje (Lage Mierde), De Blazersklas (Eersel), stichting Bij Ons (Reusel), Jonge Mantelzorgers (Eersel), Pelgrimeren voor de jeugd (Vessem), neveninstroomgroep Het Palet (Hapert), De Kempen Specials (Eersel), het Bakkerijmuseum (Luyksgestel), Stichting Speelbos (Bladel) en heemkundegroep Pladella Villa (Bladel).

 

Wil je ook worden opgenomen in dit rijtje? Meld je aan! Ga naar de website www.stichtingkiemkracht.nl en vul het aanmeldformulier in. Dat kan tot 1 juli 2020.