Inschrijving Zilveren Rank 2021 is geopend!

De inschrijving voor de Zilveren Rank 2021 is geopend! Je hebt tot 1 juli om een persoon, vereniging, instelling of misschien wel jezelf te nomineren voor deze mooie prijs en het geweldige geldbedrag van € 5000,-! Lees hieronder het hele persbericht of ga meteen naar het aanmeldformulier.

P E R S B E R I C H T

Tot 1 juli kunnen kandidaten worden voorgedragen

Inschrijving Zilveren Rank van start

Personen en instellingen in de Kempen die zich inzetten voor jongeren kunnen zich aanmelden voor de Zilveren Rank. Deze jaarlijkse stimuleringsprijs van de Stichting Kiemkracht bestaat uit een zilveren beeldje en een geldbedrag van 5.000 euro. Daarnaast reikt de stichting elk jaar een of meer stimuleringsprijzen van 1.000 euro uit. Kandidaten kunnen zich tot 1 juli aanmelden. Een jury buigt zich daarna over de inzendingen en op 8 oktober worden de prijzen bekendgemaakt.

 Komend najaar wordt de Zilveren Rank voor de negende keer uitgereikt. Het evenement heeft inmiddels regionale bekendheid gekregen. Jongerenorganisaties weten dat in de toegekende prijzen kansen liggen om hun activiteiten te verbreden of te verdiepen. Ze moeten zich dan wel aanmelden. Dat kan tot 1 juli via het aanmeldformulier op de website www.stichtingkiemkracht.nl

Kandidaten die zich melden moeten activiteiten ontwikkelen voor kinderen/jongeren uit de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel of Reusel-De Mierden. Wat voor activiteiten dit zijn, speelt daarbij in beginsel geen rol. Het kan van alles zijn: cultuur en sport, onderwijs en arbeidsmarkt, natuur en milieu of wetenschap en techniek.

Met haar jaarlijkse  ‘prijzenregen’ heeft de Stichting Kiemkracht in de voorbije jaren al tientallen Kempische jongerenorganisatie in het zadel geholpen. We noemen er enkele: Scoolsport (Bladel), De Bende van Riethoven, Click Sport Piramide (Bladel), Nacht voor Oranje (Lage Mierde), De Blazersklas (Eersel), stichting Bij Ons (Reusel), Jonge Mantelzorgers (Eersel), Pelgrimeren voor de jeugd (Vessem),, De Kempen Specials (Eersel), het Bakkerijmuseum (Luyksgestel), Stichting Speelbos (Bladel) en heemkundegroep Pladella Villa (Bladel).