Blazersklas Jacobusschool op het podium bij De Muzenval

Blazersklas - Eersel - Stichting Kiemkracht

Eersel, 30 mei 2017

Op de warmste avond ooit in mei stonden leerlingen van groep 5 en 6 uit basisschool St. Jacobus vol trots op het podium bij theater De Muzenval. Dit was de afsluiting van het project ‘Blazersklas’, tegenwoordig ‘Blaasbende’ genoemd. Hierbij kinderen muziekles krijgen op een blaasinstrument naar keuze. Ook het slagwerk was hierbij nadrukkelijk aanwezig.

’s Morgens stond de Blazersklas al op het podium voor een generale repetitie, waarbij het geleerde nog eens werd doorgenomen. ’s Avonds volgde dan de uitvoering, waarbij de zaal flink gevuld was met ouders en familieleden. Onder begeleiding van Harmonie De Goede Hoop vond het afsluitende mini-concert plaats.

Project Blazersklas is een initiatief van muziekvereniging De Goede Hoop, in samenwerking met Art4U Kunsteducatie. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor het maken van muziek en het muziekonderwijs weer terug te brengen in het basisonderwijs. Muziek maken is niet alleen leuk, het is ook heel goed voor de algemene ontwikkeling van het kind en voor het opbouwen van sociale contacten. Waar muziek wordt gemaakt zie je altijd blije gezichten en dat bleek ook wel tijdens de uitvoering in De Muzenval.