3 Kinderdagen in Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Spelmiddag-Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Rood, Geel en Blauw

Schilderen als Mondriaan, meubels ontwerpen als Rietveld en vooral heel veel plezier met rood, geel en blauw. Kempenmuseum De Acht Zaligheden organiseert deze zomervakantie wederom drie speciale kindermiddagen (19 juli/2 en 16 augustus). Het thema deze zomer is De Stijl.

Rechte lijnen en primaire kleuren vormen de rode draad. Een eigen Mondriaan schilderen mag dan natuurlijk niet ontbreken en er zullen grimeuses aanwezig zijn om kindergezichten in Stijl te beschilderen. Ook door de meubels van Rietveld laten we ons inspireren. Hout, hamers en spijkers liggen klaar voor alle jonge meubelmakers in de dop om hun eigen ideeën leven in te blazen. Daarnaast zijn er een aantal uitdagende spellen in primaire kleuren zoals een reuze Twisterspel waarvan je wel eens danig in de knoop zou kunnen raken en een verzameling rechte lijnen die nodig ontward moeten worden.

Met andere woorden, er is deze zomervakantie weer van alles te beleven voor de kinderen. Woensdagmiddag 19 juli en 2 en 16 augustus zijn ze van harte welkom vanaf 13.30 uur. Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes, iedereen moet mee, want het worden weer drie zalige middagen in de museumtuin!

Uiteraard zijn de (groot)ouders ook van harte welkom. Voor hen is er een speciale tentoonstelling over ’t Spectrum. Topdesign met een aantal bijzondere voorwerpen van onder meer Gerrit Rietveld.
Voor meer informatie kijk op www.achtzaligheden.nl, of bel 0497-515649.