‘Jagersdag’ voor de jeugd in Kempenmuseum

Jagersdag voor de jeugd

Vossenjacht, hoornblazen en speerwerpen

Jagersdag voor kinderen in Kempenmuseum De Acht Zaligheden.

Aankomende herfstvakantie bruist het Kempenmuseum weer van de activiteit. Zoals jullie ondertussen wel gewend zijn wordt er ook weer een speciale middag voor kinderen georganiseerd. De Jagersdag op woensdag 18 oktober staat helemaal in het teken van jagen in de Kempen!

Vroeger waren het de beroemde Kempische valkeniers en later de Belgische ‘baronnen’ die in de Kempen op allerlei wild jaagden. Nu zijn jullie aan de beurt. Kunnen jullie op een jachthoorn blazen? Weten jullie alle sporen van de dieren te raden? En kunnen jullie een wildzwijn vangen met een speer? Er is van alles te doen in het museum, maar pas op! Er loopt ook een boswachter rond die op vossenstaartjes jaagt. Blijf wel uit de klauwen van deze gemene groene meneer. Spannend!

Speciaal voor de kinderen die niet op woensdag naar het museum kunnen komen is er ook op de andere dagen van de herfstvakantie een leuke activiteit. Er zijn namelijk allerlei vossenstaarten gesignaleerd in het museum. We hebben jullie hulp heel hard nodig om ze op te sporen. Anders beginnen ze misschien aan onze mooie kunstwerken te knabbelen.

Trommel je vriendjes, broertjes, zusjes, ooms, tantes en (groot)ouders op om mee te gaan naar het museum. Samen vangen we al die pluizige vossenstaarten. De dapperen onder jullie kunnen woensdag 18 oktober ook nog een echt jagersdiploma in de wacht slepen!
Voor meer informatie kijk op www.achtzaligheden.nl, of bel 0497-515649.
Tot in de herfstvakantie!

U vindt Kempenmuseum de Acht Zaligheden aan de Kapelweg 2 te Eersel.