Jeugdvakantieweken 2018 in regio De Kempen

Jeugdvakantieweken in regio De Kempen

De vakantietijd komt alweer snel dichterbij. Dit is ook de periode waarin tal van jeugd-vakantieweken worden georganiseerd, voornamelijk gericht op basisschool leerlingen van groep 5 t/m groep 8. Daarnaast zijn er ook verenigingen die vakantieweken organiseren voor hun jeugdleden. Sportiviteit, creativiteit, samenwerken en vooral samen plezier maken komen hierbij uitgebreid aan bod.

Stichting Kiemkracht kwam tot onderstaand overzicht. Staat jouw activiteit er niet bij? Laat het ons weten en we vullen de lijst verder aan!

Jeugdvakantieweek Eersel

Deze vindt plaats van 13 t/m 17 augustus 2018. De inschrijving is inmiddels gesloten. De eerste Jeugdweek vond plaats in 1979 en sindsdien is Jeugdvakantiewerk Eersel uitgegroeid tot een begrip. Heel veel kinderen uit Eersel en verre omgeving kunnen weer gaan genieten van een mooi en afwisselend programma.
https://www.jvweersel.nl/

Themaweek Reusel

Van 13 t/m 17 augustus 2018 organiseert SJBReusel een themaweek voor de jeugd. Deze keer draait alles om Italië. Denk aan heerlijke pizza’s, lekkere spaghetti, Italiaans ijs en meren om heerlijk in te zwemmen.
http://www.sjbreusel.nl/themaweek.html

De Kempen Doeweek

Van vrijdag 30 juli t/m maandag 3 augustus organiseert De Hoeksteen in Bladel weer een Kempen Doeweek. De KempenDoeWeek is een vakantieweek voor jongeren met een beperking. Van maandag tot vrijdag worden allerlei activiteiten zoals een kwis, een speurtocht, een workshop, een bezoekje aan de sportschool of een uitstapje.
http://www.dehoeksteenbladel.nl/kempen-doe-week.html

Jeugdvakantieweek West- en Middelbeers

Dit jaar is de week van ‘Jeugdvakantiewerk West- en Middelbeers’ van 13 t/m 17 augustus 2018. Het thema is ‘Reis rond de wereld’. Jeugdvakantiewerk is bedoeld voor kinderen uit West- en Middelbeers die op moment van inschrijven de basisschool bezoeken en kinderen uit Oostelbeers die de basisschool op locatie Middelbeers bezoeken. Ieder jaar wordt aan het einde van de zomervakantie een week georganiseerd waarin bijvoorbeeld hutten gebouwd worden, spellen gespeeld, uitstapjes gemaakt, veel plezier gemaakt en nog veel meer.
http://www.jeugdvakantiewerk.com/

Jeugdvakantiewerk Lage Mierde

Van 6 t/m 10 augustus vindt de Jeugdvakantieweek in Lage Mierde plaats, met als thema: JVW op reis! Waar de reis naar toe gaat? Dat blijft spannend! De week is bedoeld voor kinderen uit Lage Mierde en omgeving, groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8.
https://www.facebook.com/people/Jeugdvakantiewerk-Lage-Mierde/100009259534704

Jeugdvakantiewerk Hooge Mierde

Ook in Hooge Mierde vindt van 6 t/m 10 augustus de jeugdvakantieweek plaats. Op donderdag 9 augustus is het ‘Dorpsdag’ en kunnen de kinderen lunchen bij gastgezinnen in Hooge Mierde. Hiervoor is de organisatie nog op zoek naar gastgezinnen die het leuk vinden en bereid zijn om een groep voor de lunch te ontvangen.
https://www.jvwhoogemierde.nl/programma

Kindervakantiewerk Hoogeloon

Van maandag 16 t/m zaterdag 21 juli staat Afrika centraal, tijdens de KinderVakantieWeek in Hoogeloon. Er wordt gestart met 3 dagen heerlijk knutselen in de Wonderlandhal! Om in de juiste sfeer te komen, kunnen de kids Afrikaanse dingen maken. Op donderdag en vrijdag zijn de activiteiten in het Afrikaanse dorp bij het Gildeterrein. Op zaterdag 21 juli wordt het thema afgesloten met de Vossenjacht.
http://www.kvwh.nl/

Wivak Wintelre

‘Wivak in ’t Circus’ is dit jaar het thema van de Wivak Keetweek in Wintelre. Op 13, 15 en 17 augustus zijn de kinderen bezig met allerlei circusactiviteiten en op vrijdag om half 7 zullen zij met medewerking van Stichting ‘Jongleers’ een heuse circusshow opvoeren bij de Rosdoek.
http://www.wintelre.info/home/2013-06-10-21-41-32/wivak