Kinder(kunst)dag in het Kempenmuseum

Kinder(kunst)dag Kempenmuseum

Kinderkunstdag: kunst voor en door kinderen

Op woensdagmiddag 2 mei vinden er in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel activiteiten plaats voor kinderen van de basisschool, waarbij Kunst centraal staat.

Wat kan er die middag zoal worden gedaan?

Je kunt die middag fijnschilderen met fijne penseeltjes en vergrootglazen op plankjes en maakt zo afbeeldingen van schilderijen op prentbriefkaartformaat. Of je maakt zandschilderijen, die je daarna gaat fotograferen en op de site van het Museum zet. Of als je liever gaat kleien kan dat ook. Het onderwerp hierbij kun je zelf kiezen.

Er is een heuse kruiwagenrace waarbij je “gestolen” kunstvoorwerpen gaat transporteren. Verder zijn er rondleidingen door de huidige tentoonstelling Kunst van bij de Buren. Vertel wat jij het mooiste kunstvoorwerp vindt. En als je bent geïnspireerd door die mooie tentoonstelling ga je zelf iets prachtigs maken.

Tijdens deze middag worden ook nog verhalen verteld over Kunst en natuurlijk is er ook wat lekkers om te eten en te drinken. Zoals flensjes, die je zelf mag versieren met natuur producten.

Dus trommel je vriendjes, broertjes, zusjes, ooms, tantes en (groot)ouders op om mee te gaan naar het museum op woensdagmiddag 2 mei tussen 13.30 uur en 16:30 uur en kom genieten van de Kunst maar ook om vooral zelf Kunstig bezig te zijn.

Je vindt Kempenmuseum De Acht Zaligheden aan de Kapelweg 2 te Eersel.
Entrée voor kinderen is slechts € 2,00.