Nieuwe jeugdleden welkom bij Muziekvereniging Concordia

Muziekvereniging Concordia is al vele jaren een begrip in Reusel en omstreken. En zoals bij elke muziekvereniging is de aanwas met nieuwe jeugdige leden hier erg belangrijk. Speciaal hiervoor heeft de vereniging enkele afdelingen in het leven geroepen: Toekomstmuziek, de Jeugd Drumband en jeugdorkest LOCOS.

Bij Toekomstmuziek zetten kinderen hun eerste stappen in de muziekwereld. De leerlingen die erbij komen hebben nog maar een jaar op hun instrument les gehad. Na een jaar of twee, wanneer zij hun muziekdiploma A behalen, volgens de KNFM norm, mogen ze overstappen naar het Jeugdorkest LOCOS. Toekomstmuziek staat onderleiding van Rianne Boone en repeteert op donderdag van 16.00 tot 16.45 uur.

Een tweede initiatief is de Jeugddrumband. Hier kunnen nieuwe leden alvast ervaren hoe het is om samen te repeteren en uiteraard ook naar een concert toe te werken. In samenwerking met de muziekschool wordt veel aandacht besteed aan de muzikale vorming van de jeugd.

LOCOS is het jeugdorkest voor leden die in het bezit zijn van muziekdiploma A, afkomstig uit Reusel, Hoge Mierde en Lage Mierde. Dit jeugdorkest valt onder de verantwoordelijkheid van de Muziekschool Hilvarenbeek. Bij dit jeugdorkest staat samen spelen en veel plezier beleven aan het muziek maken centraal. Het jeugdorkest heeft verschillende activiteiten op het programma staan. Vele concerten als het carnavalsconcert en het Voorjaarsconcert. Verder gaan ze ook om het jaar samen met de andere jeugd op kamp.

Lijkt het je leuk om samen muziek te maken en te leren? Meld je dan aan via de website: concordiareusel.nl