Susanne Seuntjens wint Taal- en rekendictee

Bladel – Susanne Seuntjens uit Bladel is op donderdag 29 januari als winnares uit de bus gekomen van het Taal- en rekendictee voor de Kempen. Zij won in de categorie voor twaalf jaar en ouder. In een taaldictee van zeven zinnen en een rekentoets met twintig opgaven, maakte zij de minste fouten, 21. In de categorie basisschoolleerlingen ging Cobus van Gompel uit Reusel met de overwinning aan de haal. Hij maakte 42 fouten. Het Taal- en Rekendictee is een gezamenlijk initiatief van het Pius X-College en Kiemkracht, de stichting die ontwikkelingsmogelijkheden van jongeren in de regio wil bevorderen. Het evenement vond plaats in de aula van het Pius X-College en werd opgevrolijkt met een optreden van cabaretier Marlon Kicken.

Met haar eerste plaats won Susanne Seuntjens een ‘romantisch weekend voor twee personen’. Voor de nummer twee, Maud Peeters die 23 fouten maakte, was er een i-pad. De eerste prijs voor Cobus van Gompel was er een cadeaubon van vijftig euro. De nummers twee en drie in deze categorie – Job Heesters en Tim van Heeswijk – kregen ieder een bon van 25 euro.

Het Taal- en rekendictee werd voor de tweede keer gehouden en telde dit keer 22 deelnemers, beduidend minder dan vorig jaar toen het aan een lesmarathon gekoppeld was. Kiemkracht-bestuurslid Huub Janssen sprak in zijn slotwoord over ‘een teleurstellende opkomst’ en liet weten dat de organisatie gaat nadenken over de vraag of en hoe het Taal- en rekendictee volgend jaar zal worden voortgezet.

Kiemkracht/Pius X Dictee

Kiemkracht-bestuurslid Huub Janssen (l) overhandigt de eerste prijs van het Taal- en rekendictee voor de Kempen aan winnares Susanne Seuntjens. (foto Jean Pierre Reijnen)

Klik hier voor de volledige fotoreportage van het Taal- en rekendictee.