Wie wint in 2018 de Zilveren Rank?

Komend najaar, op vrijdag 5 oktober om precies te zijn, wordt in Bladel voor de zevende keer de Zilveren Rank uitgereikt, een stimuleringsprijs van vijfduizend euro. Die is bestemd voor personen of instellingen die zich op bijzondere wijze inzetten voor ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen. Ben jij zelf zo iemand? Of ken jij mensen of instellingen die op een stimulerende manier met jongeren bezig zijn? Laat dan de kans niet liggen. Meld jezelf of die ander aan als kandidaat. Dat kan tot 1 juli 2018. Wie weet volgt er een prachtige beloning.

Alles wat de jeugd in beweging brengt komt in aanmerking
De Zilveren Rank is een prijs van de Stichting Kiemkracht. Hij bestaat uit een zilveren beeldje (van een wijnrank) en een geldbedrag van € 5.000,- Met de prijs wil Stichting Kiemkracht personen en/of verenigingen belonen die zich met hun activiteiten inzetten voor kinderen en jongeren in Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Daarbij maakt het niet uit op welk terrein betrokkenen actief zijn. Cultuur en maatschappij, onderwijs en arbeidsmarkt, natuur en milieu of wetenschap en techniek – alles komt in beginsel in aanmerking. Naast de hoofdprijs zijn er bijna elk jaar één of meer aanmoedigingsprijzen van duizend euro.

Vele winnaars werden gelukkig!
Met deze ‘prijzenregen’ zijn in voorgaande jaren tal van Kempische organisaties dolgelukkig gemaakt. We noemen er enkele: Podium 10 uit Bladel, Nacht voor Oranje uit Lage Mierde, De Blazersklas uit Eersel, stichting Bij Ons uit Reusel, Jonge Mantelzorgers uit Eersel, MTB-afdeling het Snelle Wiel uit Bladel, Pelgrimeren voor de jeugd uit Vessem, onderwijsproject Kijk, mijn leven uit Bladel, neveninstroomgroep Het Palet uit Hapert, De Kempen Specials uit Eersel, het Bakkerijmuseum uit Luyksgestel, Stichting Speelbos uit Bladel, heemkunde Pladella Villa uit Bladel, Sportstage de Kempen en het project Kies Kempische Bedrijven.

Aanmelden tot 1 juli 2018
Wil je ook worden opgenomen in dit rijtje van geluksvogels? Meld je aan als je vindt dat je zinvolle jeugdactiviteiten ontplooit, of draag een persoon of instelling voor die volgens jou deze prijs verdient. Aanmelden kan tot 1 juli 2018. Op 5 oktober 2018 wordt de prijs uitgereikt, in de Bladelse bibliotheek.

Naar het aanmeldformulier >>