Zilveren Rank verkiezing 2017

Uitreiking Zilveren Rank 2017 door Jan SmetsJan Smets, dorpsdichter van de Gemeente Bladel, reikt op vrijdag 13 oktober de Zilveren Rank uit, de jaarlijkse stimuleringsprijs voor jongerenactiviteiten van de Stichting Kiemkracht. De uitreiking van de prijs, waar een geldbedrag van 5.000 euro aan verbonden is, vindt vanaf 18.00 uur plaats in de Openbare Bibliotheek aan de Markt 4 in Bladel. Behalve de hoofdprijs zal Jan Smets ook twee aanmoedigingsprijzen van elk duizend euro overhandigen. Voor de drie winnaars heeft hij een passend gedicht in petto.

Ontplooiing van jongeren in De Kempen

De Zilveren Rank en ook de aanmoedigingsprijzen zijn bestemd voor personen of instellingen in de Kempen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in deze regio. Een speciale jury van de Stichting Kiemkracht heeft uit ruim twintig inzendingen gekozen wie de Zilveren Rank 2017 en de twee aanmoedigingsprijzen krijgen toegekend. Ook heeft ze Jan Smets bereid gevonden om die toekenning van toepasselijke, luchtige poëzie te voorzien.

Feestelijk programma

De uitreiking van de prijzen op 13 oktober is onderdeel van een feestelijk programma dat voor iedereen toegankelijk is en dat om 18.00 uur van start gaat met een ontvangst met een drankje. Om 18.30 uur begint het officiële gedeelte. De presentatie daarvan is in handen van Wim Lavrijsen, tekstschrijver en publicist, en de muziek wordt verzorgd door het duo Quinn (gitaar en saxofoon). Huub Janssen, bestuurslid van Kiemkracht, licht namens de stichting toe op grond van welke overwegingen de jury tot haar keuzes is gekomen. Het programma wordt feestelijk afgesloten met muziek en een lekker hapje.

Zilveren Rank verkiezing 2017 met Duo QuinBelangstellenden die de prijsuitreiking willen bijwonen, zijn van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.

 

De Zilveren Rank uitreiking wordt dit jaar muzikaal omlijst door DuoQuin, bestaande uit Erik Verberne (gitaar) en Anthony Lubbers (saxofoon).