Zilveren Rank 2014 voor De Kempen Specials

De Kempen Specials is winnaar geworden van De Zilveren Rank, de stimuleringsprijs voor jeugdactiviteiten in de Kempen. De prijs, die voor de derde keer werd uitgereikt, is afkomstig van de Stichting Kiemkracht. Hij bestaat uit een zilveren beeldje in de vorm van een wijnrank en een geldbedrag van vijfduizend euro. Jeanny van den Berg, directeur van Bijzonder Jeugdwerk Brabant, reikte de prijs vrijdagavond uit aan Corrie Driessen en Pia Thijssen van De Kempen Specials. Zij was hiervoor aangezocht vanwege haar professionele relatie met het onderwerp waar vrijwilligersorganisatie De Kempen Specials zich mee bezighoudt: het aanbieden van ontspanningsactiviteiten Kempische jongeren met autisme. De uitreiking vond plaats in de Bibliotheek Bladel.

Kiemkracht-bestuurslid Huub Janssen lichtte toe waarom de jury uit het totaal van 18 inzendingen gekozen had voor De Kempen Specials. Hij wees erop dat dankzij de inzet van de vrijwilligers van De Kempen Specials jongeren met autisme in de regio ‘gewoon kunnen zijn wie ze zijn’ en zich daardoor volwaardig kunnen ontwikkelen. In hun dankwoord vertelden Corrie Driessen en Pia Thijssen dat hun inspanningen in de drie jaar dat De Kempen Specials bestaat, inderdaad tot zeer positieve resultaten hebben geleid. “Door de chill-middagen en outdooractiviteiten die we organiseren krijgen onze jongeren een plek waar ze zich begrepen voelen. Er is geen oordeel over hun gedrag.” Het tweetal zei erg blij te zijn met de prijs, want die geeft mogelijkheden de activiteiten verder uit te breiden met onder meer creatieve workshops.

Aanmoedigingsprijs

Naast de hoofdprijs van vijfduizend euro was er een aanmoedigingsprijs van duizend euro. Die ging naar Bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel. Dit museum is van start gegaan met het lespakket De Kempische Molenmuis, dat bestemd is voor basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met 4 en waarin taalontwikkeling en erfgoededucatie met elkaar gecombineerd werd. Namens het museum nam Sandra van Gerwen de prijs in ontvangst.

Prijsuitreikingen Stichting Kiemkracht 2012

Jeanny van den Berg, directeur van Bijzonder Jeugdwerk Brabant (l) reikt de prijs uit aan Corrie Driessens (m) en Pia Thijssen van De Kempen Specials.

Foto’s door Jeanne Pierre Reijnen / Fotoburo Eindhoven. Klik hier voor meer foto’s.