Persbericht aanmelding Zilveren Rank 2016

Kans om kandidaten aan te dragen voor de Zilveren Rank
Welke jongerenactiviteit verdient een steun in de rug van € 5.000?

Chillen met vriendjes die het net als jij moeilijk hun ontspanning kunnen vinden. Ravotten op een nieuw aangelegd speelveldje. Gitaar leren spelen. Verdriet verwerken als je ouders gaan scheiden. Een elektrische fiets in elkaar knutselen. Slim met windenergie aan de slag.

Je vergeet het wel eens, maar jongeren vandaag de dag zijn met veel meer bezig dan alleen skypen en whatsappen. Op allerlei manieren ontplooien ze zich – via studie, werk, sport en ontspanning. Ook in de Kempen zijn duizenden kinderen en jongeren dagelijks in de weer om zichzelf op een hoger plan te tillen. Bijna altijd doen ze dat met hulp van volwassenen die zich (individueel, in verenigingsverband, of als werkgever) sterk maken voor deze doelgroep.

Stichting Kiemkracht juicht dit toe. Sterker nog: de stichting is juist in het leven geroepen om de ontplooiingskansen van jongeren in de Kempen te vergroten. Ze doet dit door jaarlijks de Zilveren Rank uit te reiken, een prijs die bestaat uit een zilveren beeldje en een geldbedrag van € 5.000,- Hij is bestemd voor personen en/of verenigingen die zich met hun activiteiten inzetten voor kinderen en jongeren in Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Daarbij maakt het niet uit op welk vlak deze activiteiten liggen: cultuur en maatschappij, onderwijs en arbeidsmarkt, natuur en milieu of wetenschap en techniek.

Je betrokken tonen bij jongeren lukt alleen als je zelf durft te verjongen en te verfrissen. Daarom heeft Stichting Kiemkracht zichzelf een nieuwe uiterlijk aangemeten: een krachtig nieuw logo en een website met een jeugdig elan. De stichting hoopt dat daardoor nog meer kandidaten een gooi doen naar de Zilveren Rank. Want zeg nou zelf: vijfduizend euro is geen kleinigheid. Kempische jongeren kunnen er een stevige steun mee in de rug krijgen.

Ongetwijfeld wilt u daar aan meewerken. Dat kan. Meld u aan omdat u vindt dat u zinvolle jeugdactiviteiten ontplooit, of draag een persoon of instelling voor die volgens u voor de prijs in aanmerking komt. Ga naar de website www.stichtingkiemkracht.nl en vul het aanmeldformulier in. Dat kan tot 1 juli 2016. Op 14 oktober 2016 wordt de prijs uitgereikt.

De prijswinnaar van 2015
De prijswinnaar van 2015, Pelgrimshoeve Kafarnaëm