Aanmeldingen 2016

De uitreiking van de Zilveren Rank 2016 heeft op 7 oktober 2016 plaatsgevonden.
De jury heeft uit onderstaande aanmeldingen de keuze moeten maken voor de uitreiking van de aanmoedigingsprijzen en de Zilveren Rank 2016.

Benieuwd wie de prijzen mochten ontvangen? Klik hier voor de winnaars.

Naam aanmelder:  Kristel Visser-van de Ven
Organisatie:  GOW Welzijnswerk
Project: organiseert in de Kempen activiteiten voor en voorlichting over jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn jongeren in de leeftijd van 0 tot 24 jaar, die opgroeien met zorg. Eén van de gezinsleden (broertje, zusje, vader, moeder) is chronisch ziek en dit vraagt veel tijd, aandacht en zorg. De jonge mantelzorgers zijn vaak niet in beeld, terwijl ze vaak grote risico’s lopen in hun ontwikkeling. Dit omdat ze vaak op te jonge leeftijd teveel verantwoordelijkheid dragen, niet op school mee kunnen wegens zorgen thuis, niet kunnen afspreken met vriendjes of vriendinnetjes, omdat ze zich dan schuldig voelen, enzovoort. Het GOW WElzijnswerk besteedt aandacht aan deze doelgroep voor bewustwording en preventief signaleren, maar ook een stukje (h)erkenning en waardering voor de jongeren zelf.
Website:  www.gowwelzijnswerk.nl

Naam aanmelder:  Jelle van de Ven
Organisatie:  J.O.C. de Fakkel Wintelre
Project:  zet zich al sinds 1965 in voor de jongere (12t/m16 jaar) uit de kempen. Tot 2013 met een wekelijkse Disco avond, dit hebben we helaas moeten laten vallen en zijn we door gegaan met één keer per maand.
Dit was achteraf een goede keus, we hebben nu elke maand +- 150 bezoekers. Naast de disco avonden organiseren we ook disco avonden voor de PWA School uit Veldhoven, dit is een school voor verstandelijk beperkte.
Ook organiseren we vele vakantie activiteiten en een jaarlijkse Vakantieweek.
Website:  www.jocdefakkel.nl

Naam aanmelder: Patrick van Loon
Organisatie: Concordia Reusel
Project:  zet zich sterk in om de jeugd goed en zorgvuldig te begeleiden in het maken van muziek die ze alleen of gezamenlijk in een orkest, aan de mensen in de verschillende gemeenten wil laten horen. om dit alles vol te kunnen houden vergt het veel van de leden om geld in te zamelen via allerlei acties. ook een super actie zoals de zilveren rank zou zeer welkom zijn binnen onze vereniging omdat het enerzijds een mooi bedrag is natuurlijk, maar ook omdat er met dit geld aan de toekomst gewerkt kan worden.
Website:  www.muziekverenigingconcordiareusel.nl

Naam aanmelder:  Marleen van Gils
Organisatie:  Showdansgroep Quality uit Hapert
Project:  organiseert nu ruim 15 jaar de mogelijkheid voor de kempische jeugd om te dansen in groepsverband. Dit voor zowel jongens als meisjes vanaf 4 jaar.
Deze steeds groter wordende vereniging staat voor samenwerken in teamverband, respect voor elkaar en plezier maken.
Website:  www.facebook.com/Showdansgroepqualityhapert

Naam aanmelder:  Esther van Dooren
Organisatie:  TWC de Kempen
Project:  is een wielervereniging voor jeugd tm 15 jaar. Hun parcours ligt met een lus op Bergeijks grondgebied en dit is dan ook de redenen dat het nooit geasfalteerd wordt.
De wens is dan ook om deze lus te asfalteren en de kinderen een veiliger parcours te bieden.
Ook zijn er wensen om het veldrijden te gaan stimuleren en ook dat brengt de nodige onkosten met zich mee.
Website:  www.twc-dekempen.nl

Naam aanmelder:  Simon van der Heijden
Organisatie:  stichting “Bij Ons” Reusel
Project:  een zo zelfstandig mogelijk leven opbouwen, net zoals leeftijdsgenoten dat doen. Dat is de wens van onze jongeren met ASS en/of een verstandelijke beperking uit de omgeving van Reusel.
Vol goede moed en de nodige energie zijn wij vervolgens gaan werken aan hun droom. In juni 2014 werd Stichting Bij Ons opgericht. Het doel van de stichting is het realiseren van een woonruimte voor deze jongeren. Waarbij zelfstandig wonen, werken en vrije tijd worden ondersteund door zorg op maat, dus afgestemd op de persoon. Deze zorg wordt bekostigd vanuit overheidswege.
Website:  www.bijonsreusel.nl

Naam aanmelder:  Freek Bijnen
Organisatie:  CV de Muggenzifters Bladel
Project:  vanaf schooljaar 2015-2016 is CV de Muggenzifters een scholenproject gestart voor al de basisscholen van Bladel. Het scholenproject genaamd “Carnavals Academy” leert de kinderen van de basisschool over het cultureel erfgoed van het Carnaval vieren. Dit gebeurt middels gastlessen van de leden, oud leden, oud prinsen en de grootvorst van onze vereniging. Ook in het naschoolse cultuur programma kunnen kinderen vervolgens verlengt kennis maken met het fenomeen optochten en wagens bouwen…..
Website:  www.muggezifters.nl

Naam aanmelder: Ferry Theuws
Organisatie: stichting jeugdcarnaval de Piepteuten Bergeijk
Project:  in heel Bergeijk zijn er weinig verenigingen die het hele jaar door zoveel organiseren voor de jeugd van Bergeijk als stichting jeugdcarnaval de Piepteuten dit doet.
Dit alles wordt georganiseerd door een bestuur bestaande uit 9 mensen. We zouden graag een dag willen organiseren waar de kinderen over 10 jaar nog over spreken.
Website:  www.piepteuten.nl

Naam aanmelder:  Marc Heesterbeek
Organisatie:  SJVW Westerhoven
Project:  de vele vrijwilligers van SJVW organiseren gedurende de vakanties van de basisschool allerlei activiteiten. Bv. een dagkamp (4t/m8), een kamp(9t/m12), speurtochten, knutselmiddagen enz. Tijdens de kampen verblijven en slapen de kinderen in tenten. Aangezien deze niet het eeuwige leven hebben, moeten ze af en toe vernieuwd worden.
Website:  www.sjvw.nl

Naam aanmelder:  Mari Liebregts
Organisatie:  Teenage dance experience Hooge Mierde
Project:  Teenagedanceexperience organiseert om de week een jeugddisco met vier maal in het jaar een thema.
Website:  www.teenagedanceexperience.nl

Naam aanmelder:   Maikel Boncke
Organisatie:  Stichting Onderkomen Neterselse Verenigingen
Project: ONV zorgt ervoor dat met name Jeugdvereniging De Barbiertjes blijft voort bestaan. ONV heeft een schuur gebouwd waarin iedere persoon, vereniging of stichting terecht kan voor activiteiten die niet plaats kunnen vinden in een gemeenschapshuis. De schuur is momenteel al in gebruik, echter nog niet afgebouwd. De kale ruwbouw is afgewerkt, maar zijn nog geen ruimtes voor besprekingen of kantine.
Website:  www.muilerij.nl

Naam aanmelder: Dirk van Moll
Organisatie: JCV de Koekwouze
Project: Bouw van Nishut als werkplaats/opslagplaats voor deze nieuwe jeugdcarnavalsvereniging, officieel opgericht in feb. 2016. Doel: kinderen in een leeftijd van 10 tot 18 jaar evenals in 2015 voor de komende jaren een grote carnavalswagen te laten bouwen voor de carnavalsoptochten in de Kempen, met een tot op heden gratis beschikbaar gesteld buschassis door een bevriende carnavalsvereniging. Op dit moment zijn er 34 betalende leden.
De bouw van de Nishut wordt volledig door ouders gerealiseerd om tijdig klaar te zijn vooraleer de bouw moet beginnen. De nishut zal enkel door JCV de Koekwauze worden gebruikt.
Om extra geld te genereren wordt het gehele jaar door sponsoractiviteiten georganiseerd.

Naam aanmelder: Annemiek Couwenberg
Organisatie: de Kempische Passion
Project: De Kempische Passion is een stichting, die in april 2017 een project organiseert, nl. De Kempische Passion, waarin het lijdensverhaal van Jezus op een eigentijdse manier wordt verteld, gezongen en uitgebeeld. Hierbij willen we het hele dorp betrekken en zoveel mogelijk verenigingen laten meewerken. We willen net zoals op TV met een groot verlicht kruis (gedragen door diverse verenigingen) door het dorp trekken naar het centrale plein, waar het evenement met zang, toneel en muziek verder verteld en uitgevoerd gaat worden. Het is de bedoeling, dat dit evenement doorgegeven wordt aan een aangrenzend dorp van Hoogeloon. Dit willen we verwezenlijken door alle verenigingen uit de aangrenzende dorpen uit te nodigen om bij dit evenement aanwezig te zijn en zo hun enthousiasme op te wekken.
Website: www.dekempischepassion.nl

Naam aanmelder: Geert Welten
Organisatie: Jong Nederland Wintelre
Project:  Jong Nederland Wintelre is een jeugdvereniging van jongens en meisjes met leeftijden van 4 t/m 17 jaar uit Wintelre en omgeving. Ons jeugdhuis “De Klink” staat aan Bremveld 10 in Wintelre en hier organiseren wij van maandag tot en met vrijdag groepsavonden voor de kinderen. De groepen zijn opgesplitst in jongens en meisjes en verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën; Minioren, Junioren en Senioren. Naast deze wekelijkse groep ’s avonds (vol met sport, spel en creativiteit) organiseren wij gedurende het jaar zeer veel activiteiten. Zoals het jaarlijkse zomerkamp, zwemfestijn, dagjes weg (dierentuin, enz.), koningsdag, enz. Verder wordt er ook bijzondere aandacht besteed aan Carnaval, Sinterklaas en Kerstmis. Daarnaast heeft ook elke groep één keer per jaar een “weekendje” in het jeugdhuis. Vanaf de oprichting zijn we inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met 100 leden en 33 vrijwillige leiding. Jong Nederland Wintelre is aangesloten bij de District De Kempen en bij het Landelijk Bureau van Jong Nederland.

Naam aanmelder: Hans Bogaars
Organisatie: Het Snelle Wiel
Project: Na het wegvallen van mountainbike club 26 inch kwam de vraag bij HSW binnen of wij interesse hadden om een aparte MTB afdeling op zouden willen nemen binnen de club. Daar de MTB sport erg in opkomst is en aansluit bij onze doelstellingen is het plan geopperd om de jeugd een veilig MTB parcours te bieden. Er is een heus mountainbike parcours aangelegd met een rockmountain, kombochten, div hindernissen, enz. De jeugd is immers op zoek naar sensatie,spanning en uitdagingen waarvan wij denken dat wij hier invulling aan hebben kunnen geven. Om een vervolg te kunnen geven aan deze steeds groter groeiende groep mountainbikers is het idee geopperd om ook met deze groep jeugdigen een tocht a la Scherpenheuvel- Hapert te gaan fietsen maar dan in een kortere versie vanaf de Weebosch naar Hapert waarbij de entourage hetzelfde is als bij de “groten” en men een uur eerder arriveert. Voorafgaand aan deze tocht is er een clinics tijdens de appelflappen tocht van Het Snelle Wiel en worden deze jeugdige mountainbikers door gediplomeerde trainers klaargestoomd voor deze tocht.
Website: wwwhetsnellewiel.nl

Naam aanmelder: Milja de Jong-du Puy
Organisatie: Art4u kunsteducatie
Project: De bandscene bij Art4U is het afgelopen jaar nieuw leven ingeblazen onder bezielende leiding van Rolf Verbaant en Corné Biekens. Resultaat zijn zes popbands met muziekschoolleerlingen tussen de 10 en 21 jaar die onder hun begeleiding een repertoire van covers hebben opgebouwd. Alle leerlingen spelen in hun individuele lessen ook popliedjes, maar in een band leer je pas écht wat het inhoudt om een nummer te spelen. Je moet het dan helemaal zelf doen en goed luisteren naar de andere bandleden. Dat is een leerzaam samenspelproces dat niet aan bod kan komen in een instrumentale les maar het is misschien wel het belangrijkste bij het maken van muziek.
Website: http://www.art4u-kunsteducatie.nl 

Naam aanmelder: Anita Weststrate
Organisatie: Witte Kerkje Bladel
Project: Wij bieden de jeugd een moment van bezinning, verbinding en rust op een bijzondere manier. Ter afsluiting van het vak levensbeschouwing VWO5 komen de leerlingen samen in het Witte Kerkje en maken zelf de muziek en gedichten etc. De ‘predikant’ verbindt de creaties tot een geheel met een boodschap. Het Witte Kerkje (monument!), met haar geschiedenis, is een bijzondere locatie. De sfeer is ontspannen. Na afloop is er thee/koffie en koek in De Dissel.
Website:  www.pkn-bladel.nl

Naam aanmelder: Pedro van den Eijnde
Organisatie: Rotary Bladel
Project: Rotaryclub Bladel, Reusel-de Mierden en Cultuurplaza de Kempen hebben de handen ineengeslagen om cultuur toegankelijk te maken voor jongeren die normaliter uitgesloten zijn van participatie in het culturele leven; actief of passief. Dit vanuit de stelling dat participatie aan cultuur, sociale armoede bestrijdt.
Dit doel is gerealiseerd door jongeren de kans te bieden om hun talent te ontplooien. Jonge talenten zijn gescout bij lokale lagere en middelbare scholen in Bladel, Eersel, Bergeijk, Reusel en de Mierden en vervolgens gekoppeld aan professionals die de jongeren begeleiden in de ontplooiing van hun talent/ambitie. Een kleine 15 kinderen hebben ongeveer 10 sessies / lessen / workshops mogen doorlopen. Sommige kinderen individueel en anderen in groepsverband. Ook hebben de kinderen excursies gehad naar een opleidingscentrum voor kunsten, naar musea, opnamestudio’s, concerten, etc. Op die manier worden de jongeren gestimuleerd hun talent verder te ontwikkelen, te verbreden en uit te dragen. Ter afsluiting van het project worden alle talenten uitgenodigd om dat wat ze geleerd hebben te laten zien in een gezamenlijke happening in een lokale theater.
Website: www.rotarybladel.nl

Naam aanmelder: Puck van Bon
Organisatie: Dynamo Jeugdwerk
Project: Hicham Akel organiseert vanuit Dynamo Jeugdwerk in zijn functie van combinatiefunctionaris Bergeijk Freerunlessen aan jeugdigen in Bergeijk. Hicham inspireert jeugd, neemt hen mee in een ontwikkelingstraject waarin zij leerervaringen opdoen om vervolgens deze jeugd zelf een actieve rol te laten nemen in de uitvoering van de freerunlessen. Een aantal jongeren zijn inmiddels actief als assistent freerundocenten. Zij geven aan de ambitie hebben om de lessen freerunnen in Bergeijk over te nemen van de professionele docent. Hiermee wordt een duurzaam resultaat, met facilitering en ondersteuning van Hicham, aan jeugd voor weer andere jeugd gerealiseerd. Alle deelnemers worden begeleid door Hicham op gebied van groepsstructuur, het benutten van hun eigen talenten en conflictoplossing. Daarop volgend gestimuleerd zich in te zetten voor andere jeugd. Kenmerkend voor zijn werkwijze is Inspireren- Leren-Werken. Door deze sport uit te oefenen wordt het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht ervaren. Een mooie parallel is te trekken met het gewone leven, waarin jeugdigen ook te maken krijgen met obstakels waarvoor de ontwikkeling van gevoel van eigen regie, controle en kracht/zelfvertrouwen essentieel is.
Website: www.dynamojeugdwerk.nl

Naam aanmelder: Petra van Oosterhout
Organisatie: Bibliotheek de Kempen
Project: De samenwerking tussen bibliotheek en de school is gericht op leesbevordering en mediawijsheid. Het helpt de leerlingen om zich optimaal te ontwikkelen en aan voldoende niveau aan basisvaardigheden (lezen, schrijven, digitale vaardigheden en mediawijsheid) om te kunnen participeren in deze maatschappij. Lezen is belangrijk voor alle vakken op school en door gerichte activiteiten worden de leerlingen gestimuleerd om meer te lezen.
Samenwerkingsactiviteiten zijn: klasse bezoeken in de bieb, een collectie van de bibliotheek in het open-leer-centrum van de school, leesproject De Weddenschap, collectie voor dyslectische leerlingen, Wereldklas (vluchtelingkinderen) komt in de bieb met autochtone leerlingen als taalmaatjes.
Website: www.bibliotheekdekempen.nl

Naam aanmelder: Jan Verzijlenberg
Organisatie: stichting Leergeld Veldhoven-de Kempen
Project: “Alle kinderen mogen meedoen” De Stichting ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit arme gezinnen (besteedbaar inkomen van minder dan 120% van het bijstandsniveau). Met name de jeugd van 16 en 17 jaar die een beroepsopleiding willen volgen en van het VMBO en MBO willen doorstromen naar het HBO onderwijs hebben extra steun nodig. Wij helpen nooit met contact geld. De kosten of een gedeelte daarvan betaalt de stichting rechtstreeks aan een school of leverancier. De Stichting Leergeld screent de gezinssituatie zodat we weten dat deze kinderen echt tot de doelgroep horen.
Website: www.leergeldveldhovendekempen.nl

Naam aanmelder: Frank van der Heijden
Organisatie: stichting Gemeenschapshuis den Aanloop
Project: Bij de oprichting van MFA D’n Anloôp in Hoogeloon is er door een groep jongeren uit het dorp een jeugdhonk, “D’n Trap Af”, opgericht voor een leeftijdsgroep die regelmatig buiten de boot valt, namelijk de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar (1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs). “D’n Trap Af” vindt 2 wekelijks op vrijdagavond plaats in de kelder van de MFA in Hoogeloon. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals een hapjes/sfeeravond, zwemmen, handboogschieten of sporten in de gymzaal. Wanneer er geen activiteit is kunnen de jongeren zelf bepalen wat ze doen, bijvoorbeeld gamen, darten, (tafel)voetballen of TV kijken.

Naam aanmelder: Harrie Rooijackers
Organisatie: Brede School Eersel Zuid
Project: Op dit moment wordt een bestaand schoolgebouw in Eersel zuid gerenoveerd en uitgebreid ten behoeve van Brede School Eersel-zuid. Partners hierbij zijn 2 scholen van Onderwijsstichting KempenKind (basisschool St. Willibrordus en daltonbasisschool St. Jacobus), kinderopvang Nummereen en de gemeente Eersel. Het gerenoveerde en vernieuwde gebouw wordt omstreeks juni/juli 2017 in gebruik genomen. Het beoogde doel is het vergroten van speel- en ontwikkelingsmogelijkheden voor de kinderen van Brede School Eersel-zuid door het uitbreiden en verbinden van de speelruimte rondom het gebouw met daarbij het aanbieden van diverse (spel)activiteiten.
Website: www.kempenkind.nl

Naam aanmelder: Marly Duis
Organisatie: Stichting Mezzeveulespeule
Project: de stichting organiseert elke zomer een knallend evenement voor alle basisschoolgaande kinderen uit Bladel. Het doel is om de basisschoolgaande jeugd een geweldige laatste zomervakantieweek te kunnen bieden en daarmee misschien ’n beetje ‘klaar te kunnen stomen’ voor het in het werken in groepsverband op school, in ’n nieuwe klas. Ieder jaar beleven we met alle deelnemers een spannend programma. Voor alle kinderen uit groep 3 t/m 8 staat er een driedaags programma klaar. Vanaf de eerste jaren kent Mezzeveulespeule ook een drukbezochte kleuterdag, waarvoor een dag afzonderlijk van ‘de groten’ wordt georganiseerd. Voor de basisschoolverlaters bieden we sinds enkele jaren ook de mogelijkheid om een nachtje te blijven slapen: ‘de laatste Mvs overnachting’ . Elk jaar wordt er een programma aangeboden binnen de kaders van een nieuw thema. De afgelopen jaren zijn al diverse thema’s gepasseerd van ‘Egypte’ tot ‘Mexico’, van de ‘onderwaterwereld’ tot de ‘Olympische Spelen’.
Wij zijn er erg trots op dat we volgend jaar onze 25e editie mogen gaan starten.
Website: www.mezzeveulespeule.nl

Naam aanmelder: Noud Maas
Organisatie: muziekvereniging de Goede Hoop Eersel
Project: Een meerjarenproject, een samenwerking van alle Hafa’s in de gemeente, Art4U en alle basisscholen met als coördinator-ondersteuning van Cultuurpunt Eersel, gaat na vele jaren muziekonderwijs terug brengen op de basisscholen, in de vorm van klassikaal musiceren, met als eindresultaat beter en leuker muziekonderwijs voor heel veel kinderen.
Website: www.degoedehoop.info

Naam aanmelder: Tabu Elstgeest
Organisatie: Kempsich Kamerkoor
Project: ‘Johannes Passion de Kempen’ wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd door een projectteam bestaande uit vrijwilligers van het Kempisch Kamerkoor uit Reusel. Het concert van de Johannes Passion van Bach, traditioneel op Goede Vrijdag, is de inspiratiebron en uitgangspunt van dit project dat in tien jaar tijd is dit uitgegroeid tot een breed cultureel evenement met vele laagdrempelige deelprojecten. Onze deelprojecten vinden plaats op wisselende locaties in de hele Kempen. Zij bieden educatie, culturele overdracht en muzikale beleving op het hoogste niveau voor jong en oud. Waarbij steeds naar nieuwe manieren wordt gezocht om dit grote klassieke werk op een uitdagende en interessante manier onder de aandacht te brengen. Zonder afbreuk te doen aan het origineel, maar met maatwerk voor het beoogd publiek.
Website: http://kempischkamerkoor.nl

Naam aanmelder: Benthe Schoenmakers
Organisatie: Click Sport
Project: Click Sport staat letterlijk voor: Combinatiefunctionaris Linkt Club aan Kind. De combinatiefunctionaris verzorgt de gymlessen op de basisschool en daarnaast is hij/zij de organisator van het naschoolse sportprogramma Click Sport. Deelname aan dit naschoolse sportprogramma is laagdrempelig voor het schoolkind omdat zij de ‘juf/meester’ al kennen. Door het opgebouwde netwerk binnen de sportsector van de combinatiefunctionaris zijn sportaanbieders/verenigingen eerder bereid om hun sport en/of vereniging te promoten aan het schoolkind. Het concept Click linkt de sportaanbieders/verenigingen aan het schoolkind, waardoor het schoolkind met veel gevarieerde sporten in aanraking komt. Het schoolkind zal door de ervaring met de diverse sporten, vanuit een intrinsieke motivatie, een bewuste keuze maken om een sport te gaan beoefenen.
Inmiddels is er ook een Click Sport Piramide ontwikkeld waarbij kinderen van het speciaal basisonderwijs, binnen hetzelfde stramien, kennis kunnen maken met het rijken sport aanbod wat we binnen de Kempen hebben. Dit gebeurd op locatie van de Piramide binnen kleinere groepen dan het reguliere Click Sport programma, maar wel weer me de eigen vakleerkracht bewegingsonderwijs. Wederom met als doel de kinderen door te laten stromen naar een sport/ sportvereniging die bij hen past.
Website: www.facebook.com/ClickSport 

Naam aanmelder: Ruud Schippers
Organisatie: OBGB
Project: Young Enterpreneurs, powered by OBGB is een initiatief dat zich in een pilotfase bevindt. Een aantal jonge ondernemers (uit de Kempen (het initiatief is Kempenbreed) heeft als doel gesteld om elkaar te inspireren, kennis te delen en contacten op te doen. Ook is het de bedoeling om gezamenlijk vraagstukken op te lossen waar jonge ondernemers tegen aan lopen. En vooral ook intensiever met elkaar samen te werken. De ondernemersvereniging van de gemeente Bladel, OBGB ondersteunt het initiatief organisatorisch en financieel. Er is een planning gemaakt voor een jaar, waarin een aantal activiteiten gepland staan die voor en door de jonge ondernemers georganiseerd worden.
Website: www.obgb.nl

Naam aanmelder: Jack Gooyaers
Organisatie: muziekvereniging de Goede Hoop Eersel
Project: Blazersklas. In minimaal 8 lessen van 60 minuten gaan de kinderen van groep 6 aan de slag met een blaasinstrument naar keuze. Zo leren ze de basisvaardigheden van muziek maken op een saxofoon, klarinet, dwarsfluit, trompet, hoorn of trombone. Welk instrument ze gaan bespelen, kiezen ze tijdens de eerste les. Ze krijgen dan elk instrument te zien en mogen ook zelf proberen om er geluid uit te krijgen. Nadat ze hun 1e, 2e en 3e keuze hebben opgegeven, worden de instrumenten verdeeld en krijgt elke leerling het instrument van zijn of haar keuze mee naar huis om thuis te kunnen oefenen. De instrumenten voor deze lessen worden beschikbaar gesteld door de plaatselijke harmonie of fanfare en de muziekschool vanuit een zogenaamde “instrumenten-pool”. De lessenserie wordt afgesloten met een mini-concert in samenwerking met de plaatselijke harmonie of fanfare.
Website: http://www.degoedehoop.info