Aanmeldingen 2020

Onderstaand vindt u de aanmeldingen voor de Zilveren Rank 2020.
De periode van aanmelden loopt tot 1 juli 2020, zie hiervoor het aanmeldformulier.
Op 2 oktober 2020 wordt bekendgemaakt wie met de Zilveren Rank naar huis gaat.

Aanmelder:       Harry van Lier
Organisatie:      Jeugdkamp Hulsel
Project:               Organiseren Jeugdkamp voortzetten
Wij zijn met een groep van 4 vrijwilligers die de traditie van een jeugdkamp willen voortzetten. Ieder jaar wordt er met groep 1 en 2 van de basisschool 1 dag naar een speeltuin gegaan, denk hierbij aan ongeveer 15 a 20 kinderen, deze beleven dan een leuke dag met spelen en natuurlijk diverse versnaperingen. Met de kinderen uit groep 3 t/m groep 8 gaan we in het laatste weekend van de zomervakantie lekker op kamp. Tijdens dit kamp worden meerdere groepen gemaakt met alle leeftijden door elkaar. Met deze groepen spelen we het hele kamp van allerlei spelletjes en beleven zeer veel lol. Doordat we alle leeftijden mixen ontstaat er zo een samenhorigheid van alle kinderen van alle leeftijden. Het kamp en de dag naar een speeltuin is voor alle basisschool kinderen uit Hulsel, ook als ze buiten Hulsel op school zitten. Voor zover we hebben kunnen terugvinden is het dit jaar voor de 47ste keer georganiseerd.
Website:

 

Aanmelder:       Judith Pauly
Organisatie:      Carnavalswagen bouwers de Kloojoo’s de Weebosch
Project:               Bouwplaats voor carnavalswagen
Dit is een jonge groep kinderen van 12 tot en met 22 jaar. Ieder jaar bouwen ze een carnavalswagen. Dit is begonnen met een groep van 8 personen en is inmiddels uitgegroeid naar een groep van 39 personen. Ieder jaar is er veel moeite om aan het budget te komen, daarom hebben ze vorig jaar een koekactie opgericht in samenwerking met de Plus. Hierbij hebben ze een mooi budget ingezameld. Aangezien hun huidige bouwlocatie volgend jaar niet door kan gaan, ivm. verbouwing moeten ze opzoek naar een nieuwe bouwplaats. Dit kost veel moeite en is vooral weer een groot kostenplaatje voor hun. Vandaar dat ik als een van de ouders hun clubje zeker in de belangstelling wil zetten voor dit project.
Website:

 

Aanmelder:       Pastoor Schilder
Organisatie:      Petrus- en Paulusparochie Bladel
Project:               Deelname aan World Youth Days voor jongeren met een beperking
De volgende World Youth Days (Wereldjongerendagen) zullen in Portugal gehouden worden. Het is een initiatief van de katholieke kerk om jongeren uit heel de wereld in staat te stellen elkaar te ontmoeten. Op het programma staan: opvang in gastgezinnen, uitwisseling, liturgische vieringen, concerten, culturele activiteiten, workshops. Om jongeren met een lichamelijke handicap of een geestelijke belasting in staat te stellen hieraan deel te nemen, wil de parochie met een overzichtbare groep jongeren uit de Kempen (max. 10 plus 3 begeleiders) deelnemen aan de WYD. Een deel van de sponsoring zal van het bisdom Den Bosch komen, een deel evt. van Stichting Kiemkracht en een deel van de jongeren zelf en van acties die tevoren op touw gezet worden (pannenkoeken bakken, een plantsoen schoonmaken en sponsortocht etc.). Omdat er veel extra kosten zijn (dieet, taxivervoer, aangepast hotel), is sponsoring van Kiemkracht reëel nodig.
Website: www.parochiepetruspaulus.nl

 

Aanmelder:       Karolien Manders
Organisatie:      Oranjecomité i.s.m. Gemeenschapshuis de Rietstek Riethoven
Project:               Organiseren activiteiten voor de jeugd in Riethoven
In deze tijd is er zoveel behoefte aan leuke dingen, er wordt al zoveel afgelast terwijl er zeker voor de kinderen tm 12 jaar veel mag.
In juli willen we een kindervakantieweek opzetten, de leiding die dit al 20 jaar doet heeft afgezegd omdat ze het niet aandurven met alle regelgeving omtrent Corona. We willen toch een alternatief programma bieden met sport en spel en zijn daarover in gesprek met de gemeente. Het grasveld hebben we al gevonden maar dan: een toiletwagen 425 euro voor 4 dagen), een tent met biertafels in geval van een bui (250 euro), huur diverse spellen (500 euro). Leuk om een frietwagen te laten komen als afsluiting (350 euro).
Een buitenbioscoop ieder met zijn eigen familie in de auto (huur groot scherm en installatie 350 euro. We hadden ook een cardboardchallenge gepland in juli maar dan als binnenactiviteit met een barbecue en borrel voor de ouders maar deze zal verzet moeten worden. De halloweentocht van eind oktober verwachten we wel dat door kan gaan. Volgend jaar Koningsdag staat een zomer barbecue gepland en een digitale puzzeltocht.
Website:

 

Aanmelder:       Gerry van Rooij
Organisatie:      Jongeren Activiteiten Vereniging Luyksgestel (JAV) De Prutsers
Project:               Inrichting en aankleding nieuw onderkomen
Jongeren Activiteiten Vereniging Luyksgestel is een snelgroeiende vereniging voor jongeren door jongeren. Opgericht in 2005 en gestart met twintig leden, inmiddels uitgegroeid tot een club met 54 leden. De oorsprong van de vereniging ligt bij het bouwen van een carnavalswagen, waar ze nog steeds als één van de vele activiteiten met veel plezier aan deelnemen. Ze zijn dan ook trots, dat ze op dit moment kunnen zeggen, dat ze zijn uit gegroeid tot een professionele georganiseerde Jongeren Vereniging, waar sociaal, creativiteit, organisatie en samenwerken de basis vormen. Waar staan ze voor? Ze zijn actief in het organiseren en deelnemen van activiteiten voor jongeren vanaf 15 jaar zoals zeskamp, carnaval, festivals en diverse sportevenementen. Daarnaast is hun structurele bezigheid, “creatief bezig zijn met techniek en organisatie”
Het doel van deze vereniging is het sociaal bezig zijn met elkaar, met als kerntaak de leefbaarheid in het dorp te vergroten, en jongeren leren om te gaan met techniek en organisatie. Dit alles in thema’s die aansluiten in het maatschappelijk aspect waar ons dorp en omliggende dorpen geïnteresseerd in zijn, zodat leefbaarheid voor de inwoners van alle leeftijden gewaarborgd wordt. Hierdoor bieden zij de jeugd een goede basis op sociaal en creatief gebied. Tegelijkertijd zorgen zij voor sociale controle van de jeugd in Luyksgestel.

Ze zijn nu bezig met het bouwen van een onderkomen voor het ontplooien van hun activiteiten in een eigen gebouw. Diverse materialen worden gesponsord, maar vele materialen moeten toch nog aangekocht worden. Ook zal het nieuwe onderkomen van interieur moeten worden voorzien. Hier hebben ze nog totaal geen budget voor! Dus is alle hulp hierbij erg belangrijk.
Website:

 

Aanmelder:       Hans Bogaars
Organisatie:      MTB en ATB bij Het Snelle Wiel (o.l.v. Frank van Hoof)
Project:               Aanleggen pumptrack voor de jeugd
Frank van Hoof is de drijvende kracht achter het MTB en ATB gebeuren bij SW Bestronics. Het project wat Frank heeft vorm gegeven is nu al bekend in geheel Nederland nl. Het dak van Netersel, een mountainbike route van zo,n 4 km gerealiseerd op en rond het oude vuilnisbelt die uniek is en waarbij de nadruk op techniek ligt. Ook word deze gebruikt door de mountainbikers van het Snelle Wiel en iedereen kan hier verder gebruik van maken. Door de gedrevenheid van Frank is ook het mountainbikeparcours bij Het Snelle Wiel gerealiseerd en is de nieuwe uitdaging voor 2020 om een pumptrack voor de jeugd aan te leggen op het parcours bij het clubgebouw.
Doordat de maatschappelijke betrokkenheid van het Snelle Wiel Hoog in het vaandel staat zal hier ook door de jeugd clinics en naschoolse opvang gebruik van gemaakt worden i.s.m. Het Snelle Wiel.
Website:

 

Aanmelder:       Koen Fiers
Organisatie:      C.s. Ge Kekt Mer
Project:               Inrichting en aankleding nieuwe bouwschuur
C.s. Ge Kekt Mer bouwt jaarlijks een carnavalswagen om tijdens carnaval deel te nemen aan verschillende optochten in de Kempen. Hierbij helpen veel vrijwilligers mee van jong tot oud. Maar de jeugd heeft de toekomst. Ons nieuwe project is de inrichting en aankleding van de nieuwe bouwschuur. Wij waren helaas genoodzaakt om de huidige tent af te breken maar hebben een nieuwe schuur gevonden echter dient deze nog volledig ingericht te worden zodat we ook in de toekomst actief kunnen blijven. Om een carnavalswagen te bouwen hebben heb je een redelijk grote locatie nodig. De locatie hebben we maar de nieuw te bouwen schuur gaat veel geld kosten. Hiervoor zijn we op zoek naar sponsors en andere manieren van geldinkomsten. De Zilveren Rank zou ons een flink steuntje in de rug geven. Onze nieuwe locatie dient nog volledig ingericht te worden wat veel geld gaat kosten denk hierbij aan: Duurzaam verwarmen/vloer/aanleg electro en water/kantine/toilet/onderhoud aan apparatuur etc.. De Zilveren Rank zou ons hierbij enorm helpen en het proces versnellen.
Website: https://nl-nl.facebook.com/GeKektMer