Aanmeldingen 2021

Op deze pagina komen de aanmeldingen voor de Zilveren Rank 2021 te staan. Er zijn op dit moment nog geen aanmeldingen.

De periode van aanmelden loopt tot 1 juli 2021, zie hiervoor het aanmeldformulier.
Op 1 oktober 2021 wordt bekendgemaakt wie met de Zilveren Rank naar huis gaat.

Aanmelder:       Harry van Lier
Organisatie:      Jeugdkamp Hulsel
Project:               Organiseren Jeugdkamp basisschooljeugd
De kandidaten die ik graag zou willen nomineren is een groep mensen van 5 personen.
Deze groep vrijwilligers “de organisatoren zomerkamp Hulsel” houdt zich in hun vrije tijd bezig met het organiseren van het zomerkamp van Hulsel. Het zomerkamp wordt in Hulsel al meer dan 45 jaar georganiseerd. in 2018 zijn de toenmalige organisatoren ermee gestopt omdat hun kinderen niet meer de basisschoolleeftijd hadden. De huidige groep organisatoren zagen dat het niet echt werd opgepakt om het kamp voort te zetten, en hebben toen de handen ineen geslagen om deze traditie niet verloren te laten gaan. inmiddels organiseren ze in 2020 al voor de derde maal het kamp tot groot genoegen van de Hulselse schooljeugd. Zo wordt er elk jaar met de kleinste van groep 1 en groep 2 een dag naar een speeltuin gegaan om hun zo een onvergetelijke dag te bezorgen. De kinderen van groep 3 t/m groep 8 (hierbij maakt het niet uit of ze in Hulsel op school zitten) die in Hulsel wonen een weekend inclusief 2 overnachtingen op kamp gegaan. In een klein dorp zoals Hulsel waar verder niet zo veel te beleven is wordt dit zeer gewaardeerd door de kinderen en de ouders die op die manier ook een weekendje voor zichzelf hebben. In de voor bereiding gaat voor de organisatoren veel tijd zitten, want in februari moeten ze al beginnen met dingen te regelen en de ideeën uit te werken, waarna ze dan nog zelf de decoratie voor het kamp in elkaar knutselen. Om dan tijdens het kamp alles in goede banen te leiden. ook na het kamp zijn ze nog niet klaar en worden alle spullen schoongemaakt en opgeslagen. Ook de evaluatie van het kamp komt hierbij nog uitgebreid aan bod. Vandaar dat ik de organisatoren van het Hulsels zomerkamp hiervoor wil nomineren, voor al de tijd en energie die ze in het zomerkamp steken.
Website:

 

Aanmelder:       Edwina Treebusch
Organisatie:      Showdansgroep Let’s Dance
Project:               Extra activiteiten voor jeugdleden
Let’s Dance is een dansvereniging welke actief bezig is met het uitoefenen van verschillende dansstijlen. Daar waar van jong tot oud en door zowel door meiden en jongens gedanst wordt. De vereniging telt ongeveer 150 leden, verspreid over 9 trainingsgroepen en 3 wedstrijdgroepen. Alle groepen worden getraind door enthousiaste vrijwilligers. Het jongste lid is 2 jaar, terwijl het oudste lid van Let’s Dance inmiddels de 50 is gepasseerd. Al meer dan 25 jaar is Showdansgroep Let’s Dance een laagdrempelige vereniging voor jong en oud. Er wordt gedraaid op alleen maar vrijwilligers, elk jaar maar weer. We organiseren activiteiten voor onze leden zoals een kamp voor de leden vanaf het voortgezet onderwijs of een after-summer-party voor de jongste leden. Sinterklaasfeest elk jaar voor onze leden t/m groep 5. En ondanks corona proberen we de activiteiten wel door te laten gaan. De vrijwilligers zetten online lessen op, zodat de leden gewoon kunnen gaan dansen. Als vereniging dragen bij belangeloos ons steentje bij als er activiteiten rondom Eersel worden georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld bij het PLAY-festival of op Koningsdag.
Website: www.lets-dance.nl

 

Aanmelder:       Dorpsraad Luyksgestel
Organisatie:      JAV De Prutsers
Project:               Inrichting eigen honk
Jongeren Activiteiten Vereniging Luyksgestel is een snelgroeiende vereniging voor jongeren door jongeren. Opgericht in 2005 en gestart met twintig leden, inmiddels uitgegroeid tot een club met 54 leden. De oorsprong van onze vereniging ligt bij het bouwen van een carnavalswagen, waar we nog steeds als één van de vele activiteiten met veel plezier aan deelnemen. Wij zijn dan ook trots, dat we op dit moment kunnen zeggen, dat we zijn uit gegroeid tot een professionele georganiseerde Jongeren Vereniging, waar sociaal, creativiteit, organisatie en samenwerken de basis vormen. Waar staan we voor? Wij zijn actief in het organiseren en deelnemen van activiteiten voor jongeren vanaf 15 jaar zoals zeskamp, Carnaval, festivals en diverse sportevenementen. Daarnaast is onze structurele bezigheid, “creatief bezig zijn met techniek en organisatie” Het doel van onze vereniging is het sociaal bezig zijn met elkaar, met als kerntaak de leefbaarheid in het dorp te vergroten, en jongeren leren om te gaan met techniek en organisatie. Dit alles in thema’s die aansluiten in het maatschappelijk aspect waar ons dorp en omliggende dorpen geïnteresseerd in zijn, zodat leefbaarheid voor de inwoners van alle leeftijden gewaarborgd wordt. Hierdoor bieden wij de jeugd een goede basis op sociaal en creatief gebied. Tegelijkertijd zorgen wij voor sociale controle van de jeugd in Luyksgestel.
Ze zijn nu bezig met de afronding van een eigen honk. die moet nog worden ingericht en ze willen deze ook gedeeltelijk beschikbaar stellen aan de buurtvereniging in die wijk. Voor deze inrichting en andere jongerenactiviteiten is er altijd een geldgebruik.
Website: 

 

Aanmelder:       Gerrie Maas
Organisatie:      Fysiotherapie en Manuele Therapie Reusel
Project:               Fitkids
Fitkids, een sportprogramma voor kinderen tot 18 jr met een beperking. Dit programma bevat o.a. conditietraining, spelvormen, spierversterking maar ook wordt het sociaal gedrag van kinderen positief beïnvloed. Het doel is om kinderen met een beperking aan het sporten te krijgen. De beperkingen kunnen variëren van aangeboren afwijkingen, autisme, hartproblemen, gedragsstoornissen maar ook obesitas, een heel scala van aandoeningen. Kinderen met een dergelijke beperking vallen vaak uit in het reguliere sportaanbod. Ze kunnen fysiek of mentaal niet meedraaien met de groep en komen vaak thuis op de bank te zitten terwijl dit juist de kinderen zijn die het zo hard nodig hebben. De kinderen zijn erg enthousiast en nieuwe deelnemers worden heel snel in de groep opgenomen. De kinderen voelen zich begrepen en geaccepteerd door de groep. De groepen draaien onder begeleiding van een kinderfysiotherapeute maar vaak wordt de behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraars. Ouders komen dan voor kosten te staan. Dit willen we voorkomen aangezien deze ouders al veel zelf moeten betalen, vandaar deze aanvraag. Van dit geld kunnen we sportmateriaal kopen om een nieuw onderkomen in te richten. Het zal worden uitgegeven aan: klein sportmateriaal/ materiaal voor balanstraining en sportactiviteiten.
Website: www.fysiotherapiereusel.nl

 

Aanmelder:       Janneke Wouters
Organisatie:      Stichting Speeltuin De Hofstad Bladel
Project:               Aanschaf toegankelijk speeltoestel
Speeltuin de Hofstad is een unieke speelgelegenheid in Bladel, waar ieder jaar de kinderen in de lente en zomerperiode enorm van genieten. Het is omheinde speeltuin waarbij elke ouder hun kind met alle vertrouwen kan laten spelen. Ook is het ideaal om de speeltuin af te huren voor een familiefeest of kinderfeest. Graag willen we kijken naar een nieuw speeltoestel wat toegankelijk is voor alle kinderen! Een rolstoel-schommel?
Website: https://sites.google.com/view/speeltuindehofstad/home?authuser=0

 

Aanmelder:       Bert v.d. Sanden
Organisatie:      St. Jorisgilde Bergeijk
Project:               Schooljeugd interesseren voor het gildewezen
Schooljeugd interesseren voor het gildewezen maar vooral het instant houden van het cultureel erfgoed binnen het gildewezen van Noord Brabant. Schooljeugd wordt uitgenodigd in het gildehuis om kennis te kunnen maken met het gildewezen. Zij voeren activiteiten uit wat direct met het gilde te maken heeft zoals schieten met de laser kruisboog; schieten met de luchtdrukbuks; schildjes graveren naar eigen ontwerp en trommen op de gildetrom. Elk jaar komen de 3 hoogste klassen naar het gildehuis in het kader van een geschiedenisles die op school wordt gegeven en die is voorbereid in samenwerking met het gilde.
Website: 

 

Aanmelder:       Hans Bogaars
Organisatie:      Wielervereniging Snelle Wiel Bestronics
Project:               Opknappen clubgebouw in kader van 75-jarig jubileum in 2022
Voor ons jubileumjaar willen we graag ons clubgebouw na 10 jaar een opknapbeurt geven in een modern jasje steken zodat we de komende jaren weer een ontmoetingsplek hebben waar jong en oud het fijn vertoeven vindt. Een nieuw terras is al gerealiseerd en om vanuit te kantine te genieten van ons panorama terras is het nu het moment om de kantine aan te pakken. De gebruikers van onze accommodatie zijn op de eerste plaats onze leden die hier hun thuis hebben. Verder worden hier lezingen, presentaties en voorlichting aan ouders en renners verzorgd. Ook technieklessen worden hier gegeven aan div scholen uit de regio Bij slecht weer zelfs trainingen op de tacx. Ook maatschappelijk stellen we onze ruimte beschikbaar aan relaties zoals KNWU ,NTFU , zusterverenigingen bedrijfstrainingen ,OBGB enz. Door onze kantine een moderne tint en opknapbeurt te geven zal het nog meer uitnodigend en representatief zijn voor diverse doelgroepen Ook bv als pauzeplaats voor div. fietsvierdaagse is dit warm aan te bevelen Klaar voor de toekomst dus Welkom bij Snelle Wiel Bestronics!!!
Website: 

 

Aanmelder:       Mariella de Wit
Organisatie:      Techniekclub Op Eigen Risico Riethoven
Project:               Vervanging huidige laptops
Op Eigen Risico (OER) is een techniekclub in Riethoven is voor jeugd (jongens en meisjes) vanaf groep 6 tot en met ???
iedere vrijdagavond wordt techniek in allerlei vormen aangeboden aan de jeugd van Riethoven. Van het maken van een petfles raket (en een echte wedstrijd) tot meedoen aan de Lego League wedstrijd en alles ertussenin. Iedereen wordt aangestuurd en gestimuleerd op eigen niveau, door een club vrijwilligers. Als de leeftijd van 16 jaar is bereikt bestaat zelfs de mogelijkheid om door te groeien en mee te bouwen aan een drone. De Techniekclub zoekt altijd naar mogelijkheden techniek onder de aandacht te brengen bij jongens en meisjes op een aantrekkelijke manier. Zowel voor als in corona tijd was de opkomst altijd enorm. Voor corona tijd altijd in de Rietstek. Solderen, programmeren, presentaties maken, bouwen met Lego een aan robot. Tijdens coronatijd was alles online. Van leren programmeren tot een techniek quiz, Van een WAUW project tot stop-motionfilmpjes. Van een kettingreactie tot gezellig kletsen. Dit alles is niet mogelijk zonder de mateloze inzet van de begeleiders. maar ook de oudere jeugd helpt de jongere. Zo blijft iedereen betrokken. Wij zouden het geld kunnen gebruiken voor de aanschaf van onder andere een aantal laptops. De huidige laptops zijn afdankertjes uit het verleden en voldoen zeker niet meer aan de huidige tijd. Onvoldoende opslag, langzaam opstarten en niet compatibel met de huidige eisen om de aan de Lego League mee te kunnen doen. En omdat de club nog steeds groeit (inmiddels bijna 20 leden en een ledenstop, omdat we anders niet voldoende kunnen begeleiden) zouden we ook nog een extra Lego robot willen aanschaffen van het nieuwste type. Die hebben we maar 1….
Website: www.opeigenrisico.net

 

Aanmelder:       Diona van Hemmes – de Boon
Organisatie:      Stichting Loek@You
Project:               BOOST
Veel jongeren hebben tijdens de coronacrisis veel machteloosheid en eenzaamheid ervaren als gevolg van de maatregelen. De groep die daarvoor al extra begeleiding of aandacht nodig had in het onderwijs is daarbij extra hard getroffen, omdat deze begeleiding op afstand vaak niet mogelijk was. Daarbij komt ook dat er gemiddeld genomen 51 minuten minder per dag bewogen werd, het gewicht van 20% van de jongeren is toegenomen. Al langere tijd is het een probleem dat jongeren met (kenmerken van) AD(H)D, ASS, faalangst, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit niet adequaat begeleid kunnen worden binnen de reguliere studiebegeleiding. Dit komt doordat hun hulpvragen vaak te specifiek en te specialistisch zijn, en reguliere studiebegeleiding gericht is op de gemiddelde leerling (net als de rest van het onderwijs) en begeleiders niet pedagogisch of onderwijskundig onderlegd zijn. Het gevolg is dat deze jongeren zich onbegrepen, machteloos en incompetent voelen, en dat al hun energie wegvloeit naar het ‘overleven’ in het onderwijs (met risico op uiteindelijke uitval).
Zonde! Het is tijd voor actie en stichting KansVoorJou doet dit met het BOOST-aanbod.(Building Our Own Skills Together) De activiteiten worden begeleid door professionals samen met vrijwilligers van onze samenwerkingspartners. Ten behoeve van het project maken wij gebruik van de faciliteiten/de ruimte van Stichting LOEK@YOU. Per dag zijn er twee ervaren professionals aanwezig die de jongeren begeleiden; één op sociaal-emotioneel gebied, één voor huiswerkbegeleiding. We maken duidelijke een aparte verdeling in School en Sociaal gericht aanbod. Het gaat om een combinatie van groepsgerichte begeleiding en individuele ondersteuning die het ontwikkelperspectief in beeld brengt en verbetert.
Website: www.lerenopeigenkracht.nl

 

Aanmelder:       Joost Snelder
Organisatie:      J.V. ’t B(r)ouwersgilde
Project:               Bouwen carnavalswagen
J.V. ’t B(r)ouwersgilde is een carnavalsvereniging uit Reusel. Inmiddels bijna 25 jaar actief als wagenbouwers in de kempen. Jaarlijks worden onze creaties aan het publiek getoond tijdens de narrenparade (optocht Reusel) of de Kempenoptocht in Hapert. Voorheen waren wij ook te zien in de Blaalse Lichtstoet die helaas niet meer georganiseerd wordt. Naast de kernactiviteit van de vereniging (namelijk het bouwen van een carnavalswagen) worden er het jaar rond diverse nevenactiviteiten georganiseerd om dit jaarlijkse project te kunnen financieren. Naast het bouwen van carnavalswagen is het B(r)ouwersgilde veel meer dan een carnavalsvereniging. Er wordt veel energie gestoken in het overdragen van de werkzaamheden van de (oudere) leden aan de nieuwe leden zoals het verzorgen van lascursussen, (motor)techniek, elektrische aansturingen, constructiewerkzaamheden, tekening lezen en nog veel meer. Ook wordt voor het aanleren van de juiste plaktechniek of de manier waarop de wagen geschilderd wordt veel aandacht besteed. Dit alles geheel vrijwillig. Naast de kernactiviteit van onze vereniging vormen de werkzaamheden een uitlaatklep voor de jeugd uit Reusel en omstreken die hier veel voldoening uithalen. De jaarlijkse waardering voor onze creaties is hierbij de kers op de taart voor velen die nog meer motivatie voor de toekomst geven.
Als vereniging zijn wij voor een groot deel afhankelijk van sponsoren om jaarlijks een carnavalswagen te kunnen bouwen. Naast sponsoring organiseren wij regelmatig festiviteiten of andersoortige acties die geld opleveren en die hard nodig zijn om de jaarlijkse begroting sluitend te krijgen. Afgelopen jaar hebben wij geen acties kunnen organiseren wat een flink gat in de financiën geslagen heeft. Mochten wij de Zilveren Rank winnen dan zou de opbrengst hiervan dan ook aangewend worden voor de bouw van onze (eerste) carnavalswagen. Op deze manier hopen wij door te kunnen blijven gaan met de bouw van onze carnavalswagens en het publiek, de jury, de leden en iedereen die carnaval een warm hart toedraagt in de toekomst van onze creaties te kunnen blijven laten genieten.
Website: www.brouwersgilde.com

 

Aanmelder:       Edward de Gier
Organisatie:      Patrick van Zutven en Marcel Driessen (SG Were Di Valkenswaard)
Project:               Were Di Songfestival
SG Were Di presenteert jaarlijks het Were Di Songfestival. Vijftien tot twintig zangers en zangeressen staan op de planken met een cover of een eigen nummer. De deelnemers worden begeleid door een leerlingenorkest met zestig leden. Alle leerlingen van SG Were Di kunnen zich aanmelden voor het Songfestival. Dan volgen er audities voor een jury, deze bepaalt wie er door mogen naar de finales van het Songfestival. De leerlingen komen uit Valkenswaard en omstreken. Vanaf de audities worden de deelnemers begeleid door de muziekdocenten Marcel Driessen en Patrick van Zutven. Muzikaal eindverantwoordelijke is Patrick van Zutven, hij is ook dirigent van het orkest. Begeleiding van de zang en de organisatie ligt in handen van Marcel Driessen.
Dit evenement is een grote stimulans op muzikaal vlak voor de leerlingen van onze school. Niet alleen voor de zangers en zangeressen, maar ook voor de leerlingen in het orkest. Samen muziek maken met leeftijdsgenoten is het leukste wat er is. Marcel en Patrick creëren een levenservaring voor de leerlingen met dit jaarlijkse project. Het Songfestival is iets wat niet had kunnen bestaan zonder Marcel en Patrick, daarom willen wij als directie dit onder de aandacht brengen voor de nominatie van de Zilveren Rank van Kiemkracht. Met een bijdrage kan er worden geïnvesteerd in geluidsinstallaties, instrumenten en apparatuur, om het geheel nog meer te professionaliseren.
Website: weredi.nl

 

Aanmelder:       Leo van Avendonk
Organisatie:      Beweeg Natuurlijk Hooge Mierde
Project:               Hindernissen voor activiteitenparcours
De organisatie zet zich in om met jongeren op vele manieren hun grenzen te verleggen d.m.v. hulpmiddelen die in de natuur aanwezig zijn. Door gebruik makend van wat de natuur ons bied proberen wij de jongeren te stimuleren. Om al hun zintuigen te gebruiken. Ook, hebben wij een 10 tal hindernissen waar wij onze sporters kunnen uitdagen.
Het is al moeilijk om de jongeren te motiveren om om ze elke week op de training te laten komen. Maar wij hebben elke week een uitdagend programma wat ze echt aanspreken, dat kan over een muur klimmen met een boomstam door de bossen of aan een touw slingeren, maar ook het beleven van de natuur is een optie inspanning en ontspanning staan hier heel dicht bij elkaar. Wij hebben nu een 6 tal hindernissen gebouwd om iedereen te motiveren en te inspireren om ze uit te dagen. Wij zijn bezig om extra hindernissen te bouwen. Om de jongeren op andere manieren uit te dagen. En dit allemaal met duurzaam hout en materialen.
Website: www.beweegnatuurlijk.com